נטורופתיה ודלקת מפרקים שגרונית

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

29/09/2019 | 08:17 | מאת: משי

שלום,אני בת 23 חולה בדלקת פרקים וצמחונית(גם ללא דגים). רציתי לדעת מה התזונה המומלצת בשבילי לדעתך מבחינה נטורופתית? נטורופתית המליצה לי להיות טבעונית וגם לא לאכול גלוטן תירס ובוטנים וזה נשמע קשה ולא אפשרי מבחינתי...מה דעתך? תודה

שלום משי, בדלקת מפרקים שגרונית מומלצת תזונה אנטי דלקתית. התסונה נוגדת דלקת מומלץ להימנע/להפחית מוצרים מהחי( בשר, חלב ומצריו, ביצים) שכן הם עלולים להיות מעודדי דלקת, אך בנוסף להם יש מזונות רבים אחרים מעודדי דלקת ומהם יש להימנע כמו עגבניות, חצילים, תפו"א ועוד.. אך אין זה אומר שאת בהכרח חייבת להיות טבעונית.. יש תהליך שצריך לעשות עם תזונה וגם גורמים אחרים שיכולים להיות מעודדי דלקת הקשורים למצבים רגשיים. כדאי לטפל באופן הוליסטי ולא רק בתזונה. בהצלחה !

07/10/2019 | 14:27 | מאת: משי

קודם כל תודה רבה על התגובה! ומה הכוונה בטיפולים הוליסטים שמומלצים לדלקות מפרקים?

שלום משי, בהוליסטי הכוונה היא שדלקת מפרקים יכולה להיגרם מכל מני סיבות הקשורות לאורח החיים ולא רק תזונה. כלומר להתייחס לכל ההיבטים גם הפיזיים -גופנית וגם הרגשיים - דפוסי חשיבה , דפוסי התנהגות שיכולים להיות גורם, גורמי מתח, הרגלי שינה,עבודה, משפחה ומערכות יחסים.. הוליסטי זה שלם.. כל ההיבטים (:

07/10/2019 | 15:55 | מאת: משי

נשמע הגיוני ומדויק.. לאיזה מטפל אני צריכה לפנות? מטפל הוליסטי?

היי, כן, סליחה .. לא ראיתי את שאלתך. מטפל רב תחומי של גוף ונפש. שרואה את כל התמונה.

מנהלי פורום נטורופתיה