רפואה משלימה לבעיות עור

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

14/08/2019 | 17:46 | מאת: יגאל

שלום רב מזה מס דלקת עור אירטטניטת עקב מגע חד פעמי.ליובש משתמש בקרם לחות מ צד שני יש מפעם לפעם ולא באופן קבוע צריבה או גירוי חזק בכף היד.איזה מהטיפולים של רפואה משלימה יעיל למצבים כאלו לשיפור במצב? רופאת עור אמרה שיכול לשים סטרואידים אבל רק אמורים להקטין את הדלקת לא ממש לפתור מה מומלץ?

שלום יגאל, לא ברור ממה נובעת הדלקת? מגע חד פעמי עם מה? יש לטפל בגורם לדלקת. אם מדובר בדלקת אלרגית יש להימנע מחשיפה לאותו חומר. במקביל אם מדובר בדלקת נדרשת תזונה אנטי דלקתית - הימנעות מחלבונים מהחי כמו חלב ומוצריו,בשר, ביצים, ירקות מעוררי דלקת כמו עגבניות, חצילים ועוד.. כמו כן ניתן להשתמש במשחות על בסיס צמחי מרפא כמו קלנדולה, אלוורה או שמנים כמו שמן לבנדר, שמן עץ התה. רק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה