אוקסלטים במזון למניעת אבנים בכליות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

09/07/2019 | 16:11 | מאת: שוש

שלום, לפי המידע המצוי באינטרנט שכמעט כל מזון הוא אוקסלטי. העניין הוא המינון. הבעיה שרשימות המינונים שונות מאחת לשניה ולפעמים אף סותרות ולכן קשה לדעת אלו מזונות לצרוך. 1. האם תוכלי לייעץ מאיזה מזון להמנע? 2. האם אכן האוקסלטים מתפרקים בבישול והאם לפיכך יש להעדיף מזון מבושל ולא לצרוך טרי?

שלום שוש, מעבר להנחייה כללית , שאני מבינה שקיבלת להימנע ממזונות אוקסלטיים אין לי אפשרות לתת המלצה אחרת שכן, איני מכירה את התמונה הקלינית שלך ומה מטרת הטיפול ועל מה כמה ועד כמה יש להקפיד. כן, עדיף מבושלים מאשר טרי. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה