האם ישנו תחליף לתרופה ליריקה?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/04/2019 | 21:39 | מאת: מיכל

שלום, יש לי נוירופתיה של הסיבים הדקים ללא גורם ידוע. שלחו אותי לעשרות בדיקות דם והכל תקין ומאוזן, כולל סוכר. יש לי הרדמויות בכפות רגליים ובידיים בחלק גדול מהיום. רציתי בבקשה לברר: האם ישנו תוסף טבעי שהוא נחשב בתחליף לתרופה ליריקה? כמו ש 5htp הוא טיפול שמחליף ציפרלקס? או שבתרופה הזאת אין דבר כזה? תודה מראש

שלום מיכל, ראשית, יש לברר ממה נגרמות ההירדמויות בכפות הידיים והרגליים ייתכנו מחסורים תזונתיים כמו למשל, חסר ב - B12 או מסיבה עצבית או מעמוד השדרה מכל מני סיבות ועוד.. אין תחליף ספציפי לליריקה, הטיפול הוא הוליסטי ולמתייחס לכל מני רבדים הקשורים באורח החיים ובעיקר איתור של הגורם. גם 5HTP הוא לא בהכרח תחליף לציפרלקס , התמונה היא יותר רחבה ומתייחסת להרגלי חיים.. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה