יובש בכף הרגל ורגישות לחום מה מומלץ?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/11/2018 | 11:55 | מאת: רוי

שלום רב הייתי אתמול אצל רופאת עור לחוות דעת נוספת.אמרה שיש פטריה בכף הרגל.והיא במצב קל יחד עם זאת יש תחושת יובש לא נעימה בכף הרגל ואז המקום צורב מאד מגרד ובעיקר לא נעים.הרופא המליצה על קרם לחות מסוג אקווה לשימון הרגל למה הכוונה? שאני הולך כל אזור כפות הרגלים חם מאד ממש רותח מדוע? האם טיפול נטרופטתי יכול לסייע בשיפור תחושת היובש בכף הרגל והפטריה שכאמור לפי דברי הרופאה במצב קל? בתודה רוי

שלום רוי, אתה מתאר כמה דברים- חום בכפות הרגליים כשאתה הולך, יובש ופטריה. יש לבדו' מה הסיבות לתסמינים שאתה מתאר.. החום ברגליים יכול להיות קשור לזרימת דם, היובש יכול להיות עונתי וגם קשור להרגלים - נעלי הליכה וכ'ו.. הפטריה יכולה להיות קשורה לתזונה ולתסמינים אחרים נוספים שקיימים אצלך אותם יש לאבחן. לגבי המשחה שהרופאה נתנה לא הבנתי למה הכוונה בשאלתך, נראה שהיא המליצה על קרם לחות ליובש. בכל אופן ניתן לטפל באמצעות שמנים אתריים למריחה בנושא הפטריה וגם באמצעות תזונה בהתאמה. ליובש ניתן למרוח שמן זית/שמן קוקוס בינתיים (: בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה