טירוזין כתחליף לתרופה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

19/09/2018 | 23:33 | מאת: מור

היי... קצת ארוך. לאורך השנים סבלתי מהפרעות קשב וריכוז, בנוסף לחרדה קלה. לפני השנתיים במהלך הלימודים האקדמאים הרטלין הגביר לי חרדות ומצב רוח ירוד, גם כאשר הפסקתי ליטול את התרופה (אציין שניסיתי גם קונצרטה ורטלין la). החרדות גברו והתחלתי ליטול ציפרלקס בהמלצת הפסיכיאטר. העלתי 20 קילו תוך מספר חודשים. הפסקתי עם הכדור לאחר שנה וחצי אך האכילה לא חזרה לקדמותה, הרגשתי שאין לי שליטה על האוכל, בעיקר לכל הקשור למתוק. והתסכול היותר גדול שלא הצלחתי לגייס מוטיבציה לדיאטה. מעולם לא הייתי בן אדם עם מוטיבציה גדולה. לאחרונה חזרה לי החרדה,התקפי חרדה קטנים ודכדוך. התחלתי לחפש פתרון טבעי, כי שום סיכוי שאני חוזרת ליטול תרופות. נתקלתי בהמלצה לתוסף/חומצת אמינו בשם טירוזין. קראתי קצת על התוסף ונדהמתי לגלות שמחסור בדופמין משפיע על כ-ל הדברים מהם אני סובלת ואפילו על תת פעילות בלוטת התריס שתמיד יוצאת מאוד גבולית בבדיקות הדם שלי, אך מעולם לא קישרתי. אז יש לי כמה שאלות בנושא... האומנם, טרוזין עשוי לסיע בכל הדברים שמניתי? עד כמה התוסף יעיל ? באיזה מינון מומלץ לצרוך אותו והאם מומלץ לצרוך בנוסף לו עוד משהו?

שלום מור, לא הייתי בוחרת בטירוזין כטיפול קו ראשון בחרדות ובדיכדוך, יש תוספים וצמחי מרפא יעילים ומתאימים יותר כמו למשל, אומגה3 בשילוב עם פורמולת צמחי מרפא. מה גם שלא מומלץ לצרוך טירוזין לבד לאורך זמן. אנא ממליצה לך לפנות לייעוץ בנושא ולקבל טיפול המתאים לך.

מנהלי פורום נטורופתיה