הליקובקטר ואורגנו כמה זמן אפשר לקחת?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

19/08/2018 | 20:59 | מאת: ארנון

שלום. סבלתי מהליקובקטר כנראה שנים ועברתי טיפול אנטיביוטי. לדעתי הוא חוזר כל כמה זמן. כאני לוקח כמוסות אורגנו אני מרגיש ממש שיפור תוך ימים עד שבועות. כשאני מפסיק הוא חוזר אחרי חודש או יותר. במשך כמה זמן אפשר לקחת את הכמוסות? אני לוקח כמוסה ביום שיש בה 175 מ"ג של שמו זית טהור ושמן אורגנו. אפשר לקחת את הכמוסות מעבר ל 60 יום? כמובן שאני תומך בפרוביוטיקה. תודה

שלום ארנון, אם נוטלים את האורגנול לאורך זמן כדאי לעשות הפסקות של שבוע - שבועיים לפחות. את הפרוביוטיקה אתה יכול לצרוך באופן קבוע לשמירה. יש כנראה, סיבה לחזרה של ההליקובקטר ולא בגלל שאתה מפסיק את האורגנול אלא כיוון שיש תשתית טובה לחיידק לשגשג ואת זאת יש לבדוק על סמך התזונה שלך ואורח החיים שלך. תזונה חשובה מאוד כשיש הליקובקטר פעיל - כדאי לשמור על תזונה בסיסית ולא חומצית למשל, להימנע מעגבניות, חצילים, פלפלים, ותפו"א., חלב ומוצריו, פחמימות פשוטות ועוד.. במקביל למתן סטרס - גם הוא משפיע על השיגשוג החיידק. בכל מקרה, לאבחן את כל הגורמים המשפיעים על היותו פעיל אצלך ועל חזרתו. בהצלחה !

20/08/2018 | 15:59 | מאת: ארנון

אחרי שאני מסיים סייקל של 60 יום להפסיק לשבועיים? לגבי תזונה איישם תודה.

כן, כדאי לעשות הפסקה של שבועיים לפחות. רק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה