מגנזיום האם יכול להווצר עודף?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

14/07/2018 | 19:35 | מאת: יעל

שלום, אני בת 28. בבדיקות דם יצא לי מחסור במגנזיום עם תוצאה של 1.6 כאשר הנורמה מתחילה ב1.9. כבר 4חודשים שאני לוקחת 1200 מ"ג מגנזיום ביום. הבעיה היא שיאשרו לי בדיקות דם שוב רק עוד 8 חודשים. האם אני עולולה להגיע לעודף של מגנזיום אם אמשיך ככה במשך שנה? והאם לקיחה יומית של ויטמין E במינון 200 מ"ג לאורך כמה שנים היא משהו טוב או שגם זה עלול לגרום לעודף? תודה מראש

שלום יעל, לא כדאי לקחת מגנזיום לאורך זמן בלי לבדוק, את בהחלט יכולה לבקש בדיקה נוספת מרופאת המשפחה לפני הזמן המקובל. יש לבדוק מה הסיבה למחסור במגנזיום ולבדוק גם את התזונה. ויטמין E מסיס בשומן ולכן מצטבר בגוף - לא כדאי לקחת לאורך זמן ללא הפסקה ושוב , תלוי מה הסיבה ומה מטרת השימוש. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה