שילוב של חמוציות ופסיפלורה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/05/2018 | 21:34 | מאת: לירון

שלום, אני רוצה להתחיל ליטול תמצית חמוציות קבוע נגד קנדידה חוזרת בנרתיק (בהמלצת הגניקולוג שלי). כמו כן, מעוניינת ליטול פסיפלורה כיוון שאני סובלת מהפרעה פוסט טראומטתית ותרופות לא עשו לי טוב לחרדות להפך. השאלה היא- האם יש מניעה מלקחת את שני התוספים האלו יחד? עודף מויטמינים מסויימים? תודה.

עקרונית ניתן לשלב, אך מיותר. תגידי לגניקולוג שהוא מוזמן להתייעץ איתנו. חמוציות נותנים יותר לבעיות של דלקות בדרכי השתן. אם ישנה דלקת בדרכי השתן כתוצאה מקנדידה אז אפשר לקחת ואין צורך לכל החיים... קנדידה צריכה להיות מטופלת מבפנים עם תוספים מתאימים ודיאטה מתאימה, כך שבכל מקרה החמוציות לא ממש יעזרו כאן חוץ מלסימפטומים של דרכי שתן כפי שאמרנו אם קיימים. בנוסף הפסיפלורה אינה מטפלת בחרדות ופוסט טראומה. היא יכולה להיות רק כחלק מהטיפול אך ישנם תוספים הרבה יותר יעילים כמו רודיולה, היפריקום. וכמובן כדאי טיפול ע"י מטפל בתחום גוף נפש.

מנהלי פורום נטורופתיה