ופעת לוואי של כורכום אלטמן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

02/04/2018 | 10:09 | מאת: שלי

שלום רב..לאחרונה רכשתי כמוסות כורכום של אלטמן..הכמוסות הן מיצוי כורכום בתוספת פיפרין 1000 מ"ג..שתי כמוסות ביום כדי להקל על כאב גב תחתון. לאחר מספר ימים של נטילת הכמוסות, התחיל לי גרד בלתי נסבל בזרועות הידיים, כתוצאה מכך הפסקתי ליטול. שאלתי : האם תופעת לוואי זו אמורה לחלוף? האם להמשיך ליטול? שאלה נוספת: לפני כשלושים שנה הוצא לי הטחול עקב טראומה ולכן קיימת קרישיות יתר. אינני נוטלת תרופות. האם זה בסדר ליטול את הכורכום? תודה על ההתייחסות.

שלום שלי, לא ידוע על תופעת לוואי של גרד בידיים כתוצאה מנטילת כורכום. על מנת לדעת אם לשייך את הגרד לנטילה של הכמוסות, תפסיקי את הכמוסות לכמה ימים ותראי אם הגרד חלף, לאחר מכן תחזרי לקחת את הכמוסות ותראי אם הגרד חזר. כך תוכלי לדעת אם הכורכום הוא הגורם. הכורכום מדלל דם.. אני לא יודעת אם את נוטלת תרופות מדללות דם ומה ערכי הקרישיות בבדיקות הדם ולכן עלייך להיוועץ ברופא המטפל בך. בהצלחה

מנהלי פורום נטורופתיה