זמן הפוך

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

10/01/2005 | 00:16 | מאת: חיים

אני בן 21 משוחרר מהצבא וכארבעה חודשים מאז שחרורי הפכתי את הלילה ליום אני הולך לישון כל יום לא לפני 6 בבוקר ומתעורר בשעות הערב ב4 לפעמים 5 בתקופה הזאת אני מרגיש מאוד עייף וחלש, עברתי בדיקות מקיפות והכל יצא תקין. כל חיי מתנהלים בשעות הערב והלילה. רציתי לדעת אם האורח החיים הזה והרגלי השינה הזאת הביאו איתם את החולשה והעייפות? בתודה רפי

לקריאה נוספת והעמקה
10/01/2005 | 08:55 | מאת: מורי פישל

אין ספק שאתה ישן יותר מדי. אתה אמור לישון בממוצע שבע וחצי שעות. כדי לחזור למצב הקודם, בדוק אפשרות לקבל מלטונין, הורמון משרה שינה, אותו תיקח בערב כשעתיים לפני השינה המקובלת וזה כבר ידאג שתישן בלילה. אל תמרח את השינה לשעות הבוקר המאוחרות.

10/01/2005 | 23:48 | מאת: מעין זעירא

הי רפי, בטח שתהיה עייף אם הפכת את הלילה ליום ואת היום ללילה וזה לא משנה כמה שעות אתה ישן , גם אם אתה ישן הרבה שעות , אתה עלול להיות עייף וחלש , כי ישנה חשיבות גדולה לזמן השינה ...כלומר השעות החשובות ביותר לשינה הן בין 22:00 עד 05:00 בבוקר, בהן יש הפרשה של הורמונים מסוימים ולכן בודאי שזו הסיבה לעיפות ולחולשה שאתה מרגיש... הפתרון הוא לחזור לישון בלילה ולתפקד ביום... לילה טוב!

מנהל פורום נטורופתיה