תזונה במהלך טיפול בקנדידה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/12/2004 | 11:37 | מאת: נורית

בעייתי היא קנדידה שמתבטאת בפיטריה וגינאלית עקשנית הלכתי ליעוץ עם תזונאית מאוד רצינית ומומלצת ואני מיישמת את המלצותיה, שלחלקן כבר התוועדתי קודם בעצמי. שאלתי נוגעת לנושא של ph הנרתיק/הקיבה: התזונאית המליצה לי להמנע ממוצרי דגנים ותפו"א מאחר וגורמים לעליה בבסיסיות של הגוף המעודדת צמיחת קנדידה. בנוסף היא המליצה להמעיט בפירות וירקות למעט: תפוח עץ, אגסים קיווי ופומלית בטענה שכל הפירות והירקות הם בסיסים מבחינת הph.ולכן אף הם מעודדים את הקנדידה. כמובן שהמלצותיה הם לתקופה של כמה חודשים ולא לתמיד. רציתי לדעת: 1. האם באמת הפטריה "אוהבת" ph בסיסי, אשר גורם לה לסגסג? 2.האם באמת פירות וירקות הם בסיסיים? שהרי רובם חמוצים דווקא? 3.באיזו מידה ניתן לאכול דגנים לחם/פסטות ועדיין שלא יגרמו לבסיסיות? 4. האם שיבולת שועל כדייסה או בכלל גורמת למצב של צמיגות ודביקות בקיבה אשר גם כן אינה מומלצת במקרים של קנדידה? ותודה רבה על עזרתכן.

לקריאה נוספת והעמקה
26/12/2004 | 18:11 | מאת: לילך נהרי

נורית שלום, 1. לא שמעתי על טענת הבסיסיות. אני יודעת שהקנדידה משגשגת על פחמימות פשוטות הכוללת מוצרים מקמח לבן, מוצרי סוכר ומתוקים למיניהם, אורז לבן ותפוח אדמה. אולי זו היתה כוונתה של התזונאית. 2. הכוונה היא השפעת הירקות על ה PH בדם. ירקות הם בעלי השפעה בסיסית בדם. זו השפעה נהדרת כי רוב המזונות הלא בריאים כגון סוכרים, שומנים מן החי - גורם לעודף חומציות בדם. ההשפעה על הדם אינה קשורה לטעם הפרי. לימון הוא חמוץ אך בעל השפעה בסיסית על הדם. 3.דווקא דגנים גורמים לחומציות בדם ולכן טבעונים הדוקים לא ממליצים על אכילת דגנים. אני ממליצה, בגלל הקנדידה, לאכול רק דגנים מלאים - אורז מלא, דוחן, קינואה, פסטה מקמח מלא. 4. שבולת שועל מומלצת בקנדידה. לשבולת שועל סיבים מסיסים המרגיעים ומזינים את מערכת העיכול בפרט ואת מערכת העצבים בכלל ולכן מומלץ לאכול דגן זה. יום טוב

מנהל פורום נטורופתיה