איזון חומציות הקיבה דרך תזונה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/07/2017 | 21:57 | מאת: דנה

שלום לפני שנתיים סבלתי מדלקת קיבה הרופא נתן לי כדורים סותרי חומצה והדלקת חלפה אבל עדיין סובלת מנפיחות בטן איך שהבנתי מהרופא נפיחות בטן יכול להיגרם גם עקב תת חומציות בקיבה ואני בטוחה שהכדורים שיבשו לי את חומציות הקיבה איך אפשר לאזן דרך תזונה

שלום דנה, ראשית כדאי לברר אם את אכן סובלת מתת חומציות בקיבה (היפוכלורהידריה). לא כדאי להעלות את החומציות בקיבה במידה ואין באמת תת חומציות. על מנת לדעת אם יש תת חומציות, צריך לערוך איבחון על סמך התפריט היומי שלך העלול לגרום לכך וגם על סמך תסמינים כמו: נפיחות וכאבי בטן, אבל לא רק כי הם יכולים להעיד גם על דברים אחרים, אז יש לבדוק גם את אופי היציאות, מרקם, חלקיקים לא מעוכלים בצואה, גרד בפי הטבעת ועוד.. במידה ואכן זאת תהיה האבחנה תצטרכי לקבל טיפול מתאים להיפכלורהידריה.. הכולל תזונה מתאימה ותוספים במידת הצורך. בהצלחה!

30/07/2017 | 23:05 | מאת: דנה

תודה רבה על המענה אכן יש לי נפיחות בטן תמיד וחלקיקים לא מעוכלים בצואה רוב הזמן אילו תוספים יכולים לעזור רק הכוונה קטנה להמשך טיפול יעיל

אין צורך בתוספים בשלב ראשון. כדאי קודם כל לעשות שינוי תזונתי. את יכולה לשתות מים עם לימון בזמן ארוחה חלבונית ולראות איך זה מרגיש.. בהצלחה!

מנהלי פורום נטורופתיה