שמן פשתן - שאלה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/12/2004 | 12:00 | מאת: נועה

בבואי לרכוש שוב שמן פשתן נאמר לי כי הוא נפסל לשימוש כי לא ניתן לייצרו מבלי שיתחמצן. אם כך, האם להפסיק את השימוש בו (אני משתמשת בו לקבלת אומגה 6 ו3 והורדת כולסטרול)? מדוע יש חנויות שמוכרות אותו אם הוא פסול?

לקריאה נוספת והעמקה
05/12/2004 | 12:20 | מאת: רויטל ברמן

שלום נועה, אני אתחיל מהסוף - חנויות ימכרו את כ-ל מה שאנשים יקנו. נקודה. אומגה 3 אכן מתחמצנת מהר ולכן כאן בפורום עמיתותיי ואנוכי תמיד ממליצות על צריכתו ע"י הוספת זרעי פשתן טחונים ט-ר-י או טחונים ומיד מוקפאים בכלי אטום עד לשימוש. פשוט קני חבילת זרעי פשתן שלמים (זול למדי) ומטחנת קפה אם אין לך (200 ש"ח - קנייה משתלמת). כל שבוע תטחני לך לקופסא בפריזר כמות מספקת של זרעי פשתן ושימי 2-3 כפות ביוגורט קר/סלט/דגני הבוקר וכו' - לא במזון חם (כי זה מתחמצן כאמור). כמו שדוד אומר - הכי טוב...

מנהל פורום נטורופתיה