הזעה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
האם יש מזונות מעודדי הזעה ויש כאלה שיכולים להפחית את התופעה? תודה רבה.
שלום שרון, בהחלט יש. מזונות מעוררי ומעודדי הזעה הם מזונות מחממים ו"מזרימים" כגון: בראש ובראשונה תבלינים: פלפל אדום/חריף/שחור, תבלינים ארומטיים חמים - קינמון, ג'ינג'ר/זנגויל, מוסקט, כורכום, כמון, שום... כל מזון המכיל תבלינים אלה "מתחמם" בהתאם (לכם לדוגמא העמבה מעוררת זיעה בריח מסויים, היא מכילה כורכום). ע"מ להפחית את הנטייה להזעת יתר (**להבדיל מהזעה נורמלית, משום שהזעה שיגרתית היא חיונית וחשובה לבריאות ולניקוז רעלים מבלוטות הלימפה ואסור לנסות להפחיתה, לכן מסוכן מאוד להשתמש בחומרים "מונעי זיעה" או "Anti-Perspirant" כמו דאורדורנטים מסוימים) או להוריד את חמיצות הזיעה (ריחה החריף) אפשר לנסות לקרר את הגוף, ע"י (בסדר הזה): 1. הרזייה. 2. שתייה מרובה ואכילה מזון טבעי ו"נקי" ללא רעלים אשר הגוף צריך לנקז כל הזמן. 3. אכילת מזון בטמפ' חדר ולא מזון חם מאוד. 4. הפחתה בכמות התיבול (למרות שתבלינים אלה בריאים ומעוררים רק הזעה שנחוצה לגוף, לא מיותרת) - בעיקר לאנשים "חמים" במהותם, כאלה שחם להם הרבה. כל טוב.
הי שרון, אני מצטרפת לדבריה של רויטל ורוצה להוסיף , כי יש קשר גם בין הזעה בכלל ומוגברת בפרט למצב נפשי-stress. לעיתים ברגעי לחץ ומתח גם כשלא כ"כ חם ואפילו המזגן דולק...אנו מגיבים בזיעה מוגברת ולא פרופורציונאלית לאקלים או לטמפ' בחדר.יש לקחת זאת בחשבון. שבוע טוב!