חור בשן חלבית שעתידה לנשור בחודשיים הקרובים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

03/06/2016 | 17:36 | מאת: גלי

שלום רב, רופאת השיניים אבחנה חור (שניתן לראותו גם בעין) אצל ביתי בת ה10.בצילום רואים שהשן שמתחתיה כבר מגיעה ושן החלב נאחזת בחלק קטן בלבד ולהערכתה תוך חודש- חודשיים תנשור (היא עדין לא מתנדנדת אבל אמרה שזה יקרה כל רגע ובטח ברגע שתנגוס במשהו קשה). היא דיברה על סתימה או עקירה והמליצה על עקירה למניעת הדבקה של החיידקים היתי מבינה את ההמלצה אם היה נותר זמן רב עד לנשירה אך חודשיים נשמעים לי ממש מעט זמן. אשמח לחוות דעתכם תודה

07/06/2016 | 10:15 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, אם יש מגע ישיר בין מוקד העששת עם חיידקים פעילים עם שן אחרת הוא עלול להדביק אותה.לא ניתן לדעת בדיוק כמה זמן יקח עד שהשן תינשור במיוחד שהיא יציבה,וגם חודשיים זה זמן שיכול להיווצר נזק.מה שהציעה נשמע סביר. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים