שן קדמית צהובה לבת 6

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

18/05/2016 | 22:33 | מאת: איתי

שלום רב לביתי בת השש בקעה שן קידמית קבועה לאחר טראומה בשן חלבית. הטראומה כללה עקירה טבעית של שן החלב. בשן שבקעה יש שביל באמצע השן בצבע צהוב. בבדיקה שנערכה אצל רופאת שיניים טענה הרופאה שמדובר במחסור באמייל בשן והפנתה אותנו לרופא מומחה. שאלתי היא מהם אמצעי הטיפול בבעיה שכזו ומה מומלץ לעשות?

19/05/2016 | 00:11 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום איתי, לפי תיאורך קיים פגם התפתחותי כתוצאה מהחבלה, באופן כללי הטיפול יהיה ניקוי הצביעה והשלמה בחומר קומפוזיטי ( סתימה לבנה) צורת ניקוי הצבע (האם כימי או מכאני) תלויה בעומק הצביעה וסוג השחזור תלוי בהיקף הפגם. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים