נפילת שן חלב עקב חבלה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

29/01/2016 | 11:23 | מאת: יהודית

שלום, כאשר בני היה בן שנתיים הוא נפל בגן וקיבל מכה בשיניים העליונות שקצת נשברו, עקב דלקת שהתפתחה באחת מהן היינו צריכים לבצע עקירה. היום הוא כבר בן 4 ואתמול נפל בגן, עקב כך נעקרה לו מהמקום השן העליונה השניה. היינו אצל רופא שיניים שביצע צילום וראה שהיא יצאה מהשורש. כרגע אנחנו במעקב על השן הסמוכה. שאלתי היא האם זה יכול לפגוע משמעותית בשיניים הקבועות? האם זה שחסרות לו 2 שיניים יכול לפגוע בדיבור?

02/02/2016 | 13:04 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום יהודית, דלקת בשן חלבית או חבלה קשה בשן עלולה לפגוע בשן הקבועה המתפתחת בסמוך לשורש השן החלבית. בגיל 4 הסיכון לשן הקבועה נמוך יותר לעומת גיל צעיר יותר שכן השן הקבועה יותר מפותחת. מוקדם לדעת, יש לעקוב אחר ההתפתחות . בדרך כלל ההשפעה על הדיבור לא משמעותית

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים