השפעת תוספי ברזל על שיני חלב

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

16/11/2015 | 09:09 | מאת: עינת

בוקר טוב, בני בן שנתיים וחצי וכבר למעלה משנה מטופל בתוספי ברזל עקב אנמיה (הוא נמצא במעקב צמוד של המטולוג ומומחה גסטרו). תחילה הרופאים רשמו לו סירופ של פריפל 3 אולם מזה מספר חודשים שהוא מטופל ב- 10 מ"ל מידי יום של אקטיפרין 35 שמיטיב להספג. מעט זמן לאחר תחילת השימוש באקטיפרין, שמנו לב שצבע שיניו הפך לאפור, די דומה לצבע הסירופ. לאורך הזמן, צבע זה בא והלך, התבהר והתכהה. לפני חודש הפסקנו השימוש בסירופ ומצב שיניו די התקבע - החצי התחתון של שיניו התחתונות הקדמיות נותר עכור - סוג של אפור ירקרק. אנו כמובן מקפידים על צחצוח קפדני פעמיים ביום ללא הנחות. רופאת שיניים ממכבי שבדקה אותו לא ידעה מה לומר בנדון. גם ההמטולוג אמר שהוא אינו מכיר קשר בין אקטיפרין וצביעת שיניים, אולם אנו מיואשים ומודאגים מאוד. לאור תוצאות בדיקת דם אחרונה הנחה אותנו לחזור לטיפול באקטיפרין. האם אתן מכירות קשר בין אקטיפרין או תוספי ברזל באופן כללי לבין צביעת שיניים? מה ניתן לעשות? תודה מראש, עינת.

בהחלט הברזל צובע מעט את השיניים אבל ניתן בלי בעיה להסיר את הצביעה אצל רופא שיניים לילדים

22/11/2015 | 10:30 | מאת: עינת

מה כולל תהליך זה של הסרת הצביעה מהשיניים?

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים