עששת תינוקות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

09/10/2015 | 05:44 | מאת: אפרת

שלום. לבני בן השנה וחודשיים אובחנה עששת בארבעת שיניו הקדמיות למעלה. על השיניים כתמים חומים בהירים וחלקן אף נשבר. המליצו על ניקוי עששת וציפוי בכתרים/ציפוי השן. הבעיה שהטיפול תחת הרדמה ואני מאוד מאוד חוששת מכך! אציין שההזנה היתה עד כה הנקה ומוצקים. מאז האבחנה הורדתי הנקות לילה. כעת יונק רק ביום ומשתדלת לצחצח עם גאזה ומעט משחת ילדים המכילה פחות מ500 PPM. שאלה: האם ניתן לעשות טיפול שיניים זה בלי הרדמה? וגם טשטוש היא סוג של הרדמה ...האם פחות מסוכן? בגלל שמדובר בתינוק אני ממש מפחדת . אשמח לכל תשובה בהמון תודה, אפרת.

09/10/2015 | 05:48 | מאת: אפרת

אוסיף רק שאני גרה כעת בבנקוק.ומאז הגעתנו לכאן יש החמרה קשה. יתכן כי זה בגלל שהמים פה לא מופלרים?האם תוספת פלואור יכולה לעזור לעצור את העששת?

11/10/2015 | 11:47 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, עד גיל שנתיים טיפול של טשטוש או הרדמה חייב להיעשות בבית חולים. לכל אחת מהשיטות יש סיכונים וצריך לבחון לפי המקרה לגופו. מלבד צחצוח עם משחה ומריחת לק של פלואוריד על השיניים על ידי רופא השיניים , לא נהוג בזמננו לתת פלואוריד בדרכים אחרות בגיל זה. מומלץ לפנות לרופא שיניים מומחה לילדים על מנת לבחון את אפשרויות הטיפול בהתאם לגיל, מצב בריאות, חומרת העששת וכו.. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים