טיפול שורש בשן קבועה לילדה בת 9

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

15/08/2015 | 21:45 | מאת: יוליה

לילדה בת 9 נמצאו 3 חורים בשיניים קבועות. רופאה אמרה שחובה לעשות טיפול שורש בשן אחת ואולי עוד אחד נוסף. שיניים לא כואבות ולא רגישות. הרופאה הסבירה לי ששורשי שיניים של בתי עוד לא התפתחו עד הסוף וזה דורש טיפול מאוחד. לפי בקשתה עשינו צילום פנורמי. הראתי את הצילום לרופא שיניים שלי (לא עובד עם ילדים) ןהוא הסביר לי שיש שני חורים גדולים מאוד בשתי שיניים קבועות (אחת מעל שנייה) שטרם הגיעו למוך. האם באמת חובה לעשות טיפול שורש מיידי?

16/08/2015 | 23:55 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום יוליה, לפי תיאורך, מדובר במוקדי עששת עמוקים , הדורשים טיפול בהקדם, סוג הטיפול תלוי בעומק העששת, קיומם של סימנים וסימפטומים ומצב התפתחות השורשים., מכיוון שאין סיפור של כאבים, ייתכן וניתן יהיה לבצע טיפול שמרני. לא ניתן לתת תשובה ספציפית על סמך פנייתך בלבד. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים