נפילת שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

02/06/2015 | 09:27 | מאת: אלונה

שלום לביתי בת ה -7 נעקרו 2 שיניים קדמיות לפני שנתיים כתוצאה מחבלה כעת בשלבי צמיחה. במסגרת טיפול שגרתי אצל רופא שיניים בוצע צילום פנורמי והרופא טען כי הוא לא רואה שיש שן קבועה שתחליף את אחת משיני החלב הצמודות לאלו שנעקרו. כאשר לדבריו יתכן מצב גם ששן חלב תישאר גם 20 שנה בפה..... לצערי שלשום הילדה קיבלה מכה בשן ושן זו נפלה . האם יתכן מצב שהסיבה לחוסר שן קבועה הינה בשל החבלה ?? אולי תזוזה כלשהיא של הלסת ? כמו כן האם יתכן נזק נוסף כתוצאה מהשן הנוספת שנפלה כתוצאה מהחבלה... לציין כי הילדה ללא כאב...השן נעקרה מיסודה ובביהס כלל לא ייחסו לזה חשיבות שכן מדובר בשן חלב. אשמח להתייחסותך.

חבלות בשיניים חלביות עלולת לפגוע בהתפתחות השיניים הקבועות ואף לגרום לחוסר התפתחות של השן אבל מכיוון שהחבלה הראשונה של ביתך הייתה בגיל חמש בערך השיניים כבר התחילו להתפתח שנים לפני ולכן לדעתי חוסר השן נובע מחוסר גנטי ולא מהחבלה, אני ממליצה לגשת לאורתודנט עם הילדה והצילום

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים