נפיחות בחניכיים שלא יורדת אצל ילדה בת חמש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

15/03/2015 | 22:51 | מאת: אימא מודאגת

שלום, בעקבות נפיחות בחנייכים(כמו גולה) אצל הבת שלי בת החמש פנינו לרופאת שיניים אשר בצילום זיהתה שהשן הסמוכה מתה ותצטרך עקירה . היא נתנה לנו מרשם לאנטביוטיקה להורדת הנפיחות ותור לעקירה . עברו חמישה ימים ועדיין הגולה קיימת ונראה שלא תיעלם עד סיום האנטביוטיקה .הילדה אינה מתלוננת על כאבים ....מה עושים?

18/03/2015 | 10:47 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, כאשר יש זיהום ממקור של שן האנטיביוטיקה אינה פותרת את הבעיה , אלא רק מונעת את התפשטות הדלקת, לכן הגולה לא בהכרח תיעלם. מה שיפתור את הזיהום באופן סופי הוא טיפול בשן עצמה ( טיפול שורש או עקירה , לפי מה שאפשרי לפי שאר הממצאים) בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים