חבלה בשן בת שלוש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

02/03/2015 | 19:06 | מאת: אמא מודאגת

בת שלוש חטפה מכה בשן קדמית היה מעט דימום סביב השן והיה נדמה שקצת מתנדנדת. היינו בעזרה ראשונה הרופאה אמרה שהכול בסדר ויש לעקוב. לאחר שבועיים השן התחילה להאפיר. אין שינוי בצבע החניכיים ואין תלונות מצידה על כאב או רגישות והשן כבר למחרת המכה לא התנדנדה. הבנתי שיש שני מקרים האחד שמדובר בשטף דם והשני שמוך השן מת. שאלותיי הן: באם מדובר רק בשטף דם - האם השן תחזור לצבעה הלבן? ואם מדובר בנמק במוך האם חובה לעקור? ואם יש סיכוי שהשן תחזור להיות לבנה תוך כמה זמן זה אמור לקרות? ואם לא מה ניתן לעשות בעניין והאם ניתן לטפל אסתטית? אחרי הכול זו שן קדמית והשיניים יתחלפו רק בעוד כחמש שנים...

05/03/2015 | 12:14 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, ראשית בבדיקה הראשונה לאחר החבלה,מבצעים צילום שיסייע באבחנה וגם יתן תמונת מצב ראשוני לצורך השוואה של צילומי ביקורת עתידיים. האפרה בשבועיים שלאחר החבלה , אכן עשויה לבטא שטף דם, השן עשויה להתבהר חלקית או באופן מלא, צריך להמשיך לעקוב זה יכול לארוך חודשים... אם השן נמקית ואין סימני זיהום (אין אודם/ נפיחות/ ניידות כאאו סימני דלקת בצילום) ממשיכים לעקוב. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים