עששת הנקה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

22/12/2014 | 20:22 | מאת: גלית

שלום ביתי בת שנתיים. לפני כחצי שנה הבחנתי בעששת ורופאה המליצה להקפיד על צחצוח ולחכות קצת שתגדל. כיום הייתי אצל רופא שיניים ואמרו שממליצים לעקור את כל ה-4 שיניים הקדמיות. אני בכל זאת ביקשתי לנסות להציל את השיניים, (מה שמצריך הרדמה מלאה) על ידי סתימות או כתר אבל היא אמרה שלא בטוח שתישאר שן לאחר הניקוי. בכל מקרה נאמר לי שלא עושים בגיל כזה כתר או שומר מקום. אני פוחדת שלעקור יפגע לה בדיבור ובאכילה כי היא תישאר בלי שיניים עד גיל 7. האם זה נכון שלא ניתן לעשות כתר או מבנה בגיל כזה????????? מה עוד האפשרויות שיש מלבד לעקור ? תודה על ההתייחסות

24/12/2014 | 20:23 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום גלית, כדאי להיבדק על ידי מומחה/ית לרפואת שיניים לילדים (עם רישיון מומחה*) כדי לקבל את תוכנית הטיפול המתאימה ביותר. בכל מקרה יש בלבול קל בין מושגים, כתר מבצעים על שארית השן שנותרה ( אם נותר מספיק חומר שן וזה טיפול מקובל שומר מקום מבוצע לאחר עקירה באיזור הקדמי לרוב לא מבצעים בגיל זה. אפשרויות הטיפול ניתן לומר רק לאחר בדיקה קלינית+צילום ולעיתים יודעים סופית רק לאחר סילוק העששת, כך שלא אוכל מכאן להתייחס לסוג הטיפול האפשרי במקרה של בתך. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים