שן קדמית מתנדנדת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

13/09/2014 | 15:48 | מאת: יעלי

שלום, ביתי בת חמש. אנו מקפידים על צחצוח פעמיים ביום. צמיחת שיניים החלה בגיל ארבעה ח עם רווח בין שיניים קדמיות תחתונות. עכשיו הבחנתי כי הרווח גדל וכי השן התעקמה. לא ידועה חבלה. היא סיפרה כי דוחפת את השן עם הלשון ומרגישה שמתנדנדת לה. הגיוני שכל כך מוקדם תיפול שן?

14/09/2014 | 08:36 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום יעלי, ניידות של חותכות תחתונות לאחר גיל 5 הינה תקינה, ביחוד שעל פי תיאורך גם השיניים הראשוניות בקעו מעט מוקדם יותר. בכל מקרה מומלץ על ביקור אצל רופא שיניים לילדים אחת לחצי שנה. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים