עקירה או סתימת שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

13/07/2014 | 01:46 | מאת: קתרין

יש לי ילד בן 6 שיצא לו עיגול מוגלה מעל החניכיים (צד שמאל למעלה). בדיקה בקופת חולים העלתה שצריך לעקור את השן, כי יש בה חור גדול שדורש טיפול שורש. וכיוון שמדובר בשן חלב הומלץ לעקור ולשים שומר מקום. אני ממש לא בעד לעקור ולהמתין בלי שן עד גיל 11 (בו צומחת השן החדשה). מה דעתך? האם ניתן לבצע לילד טיפול שורש? מה עדיף - טיפול שורש ושימור שן עד שתיפול עצמאית או עקירה? תודה

16/07/2014 | 10:00 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום קתרין, לא תמיד ניתן לבצע טיפול שורש ( צריך לראות מה מצב השורשים אם אינם ספוגים בגלל הדלקת, היקף הנזק של העצם הנראה בצילום ועוד...) בד"כ כאשר כבר רואים מוגלה בחניכיים מדובר בדלקת יחסית נרחבת במצב זה לא בטוח שטיפול שורש (אם בכלל אפשרי לפי מצב השורשים יפתור את הבעיה) אם אינכם בטוחים בטיפול שהוצע , ניתן לגשת לחוות דעת שניה אצל רופא שיניים מומחה לילדים (עם הצילום) בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים