שן אחרי נפילה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

27/06/2014 | 11:54 | מאת: קס

שלום. בן שלי בן שנתיים וחצי נפל לפני כמה ימים. ירד לו קצת דם מהחניכיים, אבל השן לא נפגעה ולא זזה ואז לא נשאר שום סימן אז באותו יום לא הלכנו לרופא. כמה ימים אחרי זה השן שלו קצת שינתה צבע (כמו שטף דם מבחינת צבע הכוונה). התקשרתי לקבוע תור ויש תור לסוף יולי או עזרה ראשונה. השאלה האם דחוף לראות רופא? הילד לא מתלונן ולא כואב לו. תודה

29/06/2014 | 11:28 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, לא מדובר בעזרה ראשונה שכן החבלה אינה טריה וגם אין כאבים או סימני דלקת כרגע, אך חשוב להיבדק ולצלם מקומית את השן , נסו לבקש להקדים את התור .. שינוי צבע זמן קצר לאחר החבלה (ימים) יכול להיות שטף דם בתוך השן , שעשוי להיספג והשן יכולה להתבהר עם הזמן...גם אם לא דרוש טיפול חשוב מעקב גם בהמשך על מנת לאתר מוקדם סיבוכים שעלולים להתפתח בעתיד. בהצלחה.

29/06/2014 | 11:47 | מאת: קס

תודה רבה. להקדים את התור בעייתי כרגע לטענתם. אנסה לנטר את התורים. תודה. האם יש דרך לזהות את הסיבוכים עליהם דיברת בעצמי (כדי לא לפספס)?

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים