נפיחות בלחי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

11/05/2014 | 16:51 | מאת: רות

שלום,בני בן 10 בעקבות כאב בשן קבועה טוחנת שעברה התחלה של טיפול שורש,רופאת השיניים נתנה מוקסיפן לאחר שראתה נפיחות בלסת תחתונה,לאחר ארבעה ימים לא נראה שום שיפור ,המקום עדיין נפוח ,החליפו אנטיביוטיקה לאוגמנטין,לאחר כשבוע אין שיפור. היינו במיון ביום חמישי רופא אמר להמשיך עם האוגמנטיןעד היום לא חל שיפור הלסת הימנית עדיין נפוחה.רופא הילדים הציע היום להחליף את האנטיביוטיקה כי היא לא מדפיעה באפלאג'ל ורופאת השיניים אמרה לתת ראפאפן אני מאוד מבולבלת ודואגת מה אתה מיעץ?אנא תשובתכם המהירה תודה

19/05/2014 | 18:02 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום רות, ממליצה לך לפנות לרופא מומחה לטיפולי שורש על מנת להעריך את פרוגנוזת השן. רפאפן לא יתרום יותר מאשר מוקסיפן או אוגמנטין (כולם מקבוצת הפניצילין, באוגמנטין יש תוספת שמגדילה את הכסוי האנטיביוטי) פלג'יל כן מוסיף כיסוי .אם קיימת נפיחות בפנים או עלייה בחום גוף יש לפנות לרופא פה ולסת במיון. בהצלחה. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים