מספר שיניים טוחנות אצל בן שנתיים ושמונה...

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

18/04/2014 | 15:20 | מאת: מיכאלה

שלום רב, לבני אשר בן שנתיים ושמונה חודשים יש כיום שתי שיניים טוחנות בחלק התחתון (אחת בכל צד) סה"כ שיניים בחלק התחתון עומד על 8. בחלק העליון כמדומני 4 שיניים טוחנות שתיים בכל צד. לגבי החלק העליון איני בטוחה כי מעט קשה לראות. מכל מקום שאלתי היא: האם לא היו צריכות לצאת כבר כל השיניים הטוחנות בגיל זה? איני חושבת שזה קשור אבל אציין בכל זאת שלפני תשעה חודשים הילד אובחן עם עיכוב התפתחותי ובתחילת ינואר אובחן על הרצף האוטיסטי. אשמח לתגובתכם, תודה מראש!

22/04/2014 | 09:11 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום מיכאלה, הטוחנות השניות בוקעות בגיל שנתיים וחצי- שלוש עשיין בנך בטווח התקין,לא אמור להיות קשר לשאר הממצאים שציינת. מומלץ להיות במעקב רופא שיניים מומחה לילדים אחת לחצי שנה. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים