צילום שינים לילדים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

13/10/2013 | 13:57 | מאת: אסף

מאיזה גיל מותר לעשות צילום שיניים כחלק מביקורת? בתי בת 4 והרופאה ביקשה לעשות צילום בעוד חצי שנה. האם בגיל כזה יש גם צורך בניקוי שיניים כל חצי שנה?

15/10/2013 | 12:23 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום אסף, ביצוע צילום תלוי בסיבה ובצורך בו. לדוגמה, כשילד נופל על שינייו מצלמים את האיזור גם אם הוא בן שנה. באיזור השיניים האחוריות מצלמים (צילומי נשך) כאשר יש נקודות מגע בין השיניים (זאת אומרת השיניים צמודות ולא ניתן לראות בין השיניים) גם אם קלינית הכל נראה תקין החל מגיל 4-5. ניקוי אבנית מבצעים כאשר יש אבנית. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים