ניקוי אבנית לבן 3

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

09/08/2013 | 21:11 | מאת: שירה

לבן שלי בן ה- 3 אבנית רבה על השיניים. בעיקר מהצד הפנימי אבל גם מהצד החיצוני. רופאת ילדים שבדקה אותו אמרה שזה לא משהו שמהווה סיכון, ובגלל שהוא צעיר ולא משתף פעולה היא לא ממליצה על ניקוי אבנית עכשיו אלא רק כשיגדל. השאלה שלי היא האם אבנית באמת לא מהווה סיכון? לא יכול להיגרם נזק מאבנית כל כך רבה? האם הנזק מהטשטוש או ההרדמה עולה על הנזק מהאבנית? תודה מראש, שירה.

09/08/2013 | 22:32 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום שירה, אבנית היא מעטה מחוספס על השן שצובר רובד ועלול לגרום לדלקת חניכיים.רצוי לבצע ניקוי. לא ברור לי האם הלכתם לרופאת שיניים מומחית לילדים (רישיון מומחה של משרד הבריאות) לרוב, גם בגיל זה ניקוי אבנית זו פעולה שניתן לבצע אצל מומחה גם ללא צורך בטיפול תרופתי, אלא עם גישה והכרה הדרגתית של המכשירים ולעיתים בעזרת גז צחוק. אם מומחה מעריך שלא ניתן בשלב זה לקבל שיתוף פעולה אצל בנכם , יש לקחת בחשבון שאכן לסדציה (טשטוש) יש סיכונים ולשקול יחד איתכם על פי מצב בריאות הפה הנוכחי (לפי הבדיקה) כיצד להתקדם. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

10/08/2013 | 10:43 | מאת: שירה

היינו אצל רופאת שיניים מומחית לילדים, ולא הצלחנו ליצור שיתוף פעולה. יכול להיות שאנחנו צריכים חוות דעת נוספת בעניין. השאלה היא אם המצב של האבנית באמת חמור (ורק בתור אמא ולא מומחית בתחום זה נראה לי מאד חמור), האם התועלת בניקוי עולה על הנזקים מהטשטוש או ההרדמה לדעתך?

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים