שבירת שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

30/06/2013 | 16:22 | מאת: נעה

שלום רב הבן שלי בן 8 מסיים כיתה ב. ביום ששי האחרון אחה"צ נפל מאופנים ושבר 2 שיניים קדמיות(שיניים קבועות...). היום הלכנו למכבידנט ועשינו צילום פריאפיקלי. הרופאה אמרה לעשות צילום כזה עוד חודש ואח"כ כל חצי שנה. בינתיים לא לנגוס בשיניים הללו לפחות בחודש הקרוב, עד שיתחזקו. היא אמרה שעדיף לעשות השלמה של השבר(קומפוזיט) רק כשיהיה יותר גדול. מכיון שאם עושים עכשיו והוא בטעות נוגס בשיניים הללו ההשלמה עלולה ליפול ואז צריך לעשות השלמה חדשה וזה טיפול מאד קשה לילד בגיל הזה כי הוא ארוך וכואב. כמו כן הרופאה אמרה ששוה לנו לברר במרפאות של כלל ביטוח שהן בהסכם עם משרד החינוך לתאונות של שבירת שיניים לתלמידים(אתם יודעים אם אלו מרפאות ברמה ?איך הרופאים והטיפולים שם?

30/06/2013 | 19:02 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום נעה. במידה והשבר הגיע לשכבת הדנטין (שבר שגדול מ1-2 מ"מ) התיקון חשוב לא רק מבחינה אסתטית אלא גם מבחינת בריאות השן לאורך זמן, השלמת שן שנעשית בצורה טובה ונכונה לא אמורה ליפול וזה לדעתי אינו טיפול קשה או כואב?! לגבי איכות הטיפול ורמת המטפלים בביטוח החבלות, אין לי מושג, מניחה שיש ויש כמו בכל מקום, אך לדעתי אין אף רופא שיניים מומחה לילדים שנותן שירות באמצעות הביטוח וכנראה שזה אומר משהו...אני הייתי ממליצה ללכת למעקב חבלה והשלמה אצל מומחה. אם את מעוניינת בביטוח :אם אני זוכרת נכון טלפון המוקד: 1-800-44-33-44 את יכולה לברר גם דרך בית הספר. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

30/06/2013 | 23:16 | מאת: נעה

תודה על תגובתך איך את יודעת שבכלל אין אף רופא מומחה שיניים לילדים?

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים