אפטה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

25/06/2013 | 13:08 | מאת: דן

צהריים טובים,לביתי בת השלוש וחצי יש אפטה בפה .מה זה נובע?ומהו הטיפול הנכון כדאי לעזור לה נגד הכאב.?תודה מראש

27/06/2013 | 09:21 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום דן, לא לגמרי יודעים ממה נובע יש רשימה של סיבות אפשריות כגון חסר ויטמין B12, סטרס ועוד.... כדאי לשים לב אם חוזר הרבה ואם מופיע בעוד מקומות בגוף. אפטה כעקרון חולפת מעצמה תוך כ10 ימים, אין טיפול מלבד הימנעות ממאכלים מלוחים , חמוצים וחריפים (כיוון שמכאיב)ולהיזהר בצחצוח. יש בבתי מרקחת ג'לים למריחה שמשככים את הכאב , אך לא מרפאים אחד מהם על בסיס חרובים (סורנד) בהצלחה,ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים