היפופלזיה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

08/05/2013 | 14:33 | מאת: טלי

שלום, לאחר בקיעת שן קבועה ראשונה ( תחתונה) שיצאה צהובה, אבחן רופא השיניים היפופלזיה ואמר שאין מה לעשות עם זה ושבגיל מבוגר ניתן לבצע כתרים. 1. האם זה אומר שגם שאר השיניים יצאו צהובות עם היפופלזיה? 2. כאן בפורום ראיתי שרופאי שיניים אחרים כן המליצו על טיפולים גם בילדים. מה קריטריון אם לטפל או לא בילדים? תודה, טלי.

במקרים של היפיפלזיה בשיניים טוחנות קבועות חשוב מאד, אבחנה וטיפול אצל מומחה לילדים, יש הרבה מה לעשות לחיזוק של השיניים האלו ומניעה של עששת ברוב המקרים התופעה נראה רק בטוחנות ראשונות ולפעמים גם בחותכות אבל לא בכל השיניים, ישנם מחלות גנטיות בהם נפגעות כל השיניים בקיצור, אני ממליצה מומחה לילדים בהקדם

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים