מוצץ

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

21/10/2012 | 22:55 | מאת: טל

שלום רב, בני בן ה- 3 לא מוכן להפסיק למצוץ מוצץ. כשהוא מגיע לגן הוא מוסר את המוצץ לגננת אבל כשהולכים הביתה הוא לוקח אותו בחזרה, ונמצא איתו עד הבוקר למחרת, כשמגיעים שוב לגן, (מלבד הפסקות קצרות לאכילה ושתיה). האם זה עלול לגרום לנזק כלשהו? האם זה עלול לגרום לנזק בלתי הפיך? עד איזה גיל ניתן לאפשר לו להשתמש במוצץ בצורה כזו? יש לי בן נוסף בן שנה וחצי שמתחיל גם הוא לפתח תלות במוצץ (עד כה היה עם מוצץ רק בלילה, עכשיו מתחיל לבקש ולקבל גם במשך היום). האם יש צורך להגביל את השימוש במוצץ גם בגיל זה? תודה טל

עד גיל 4 קשה לגמול את הילדים ממוצץ ההמלצות הן בין גיל 4-5 לגמול ממוצץ ואז ישנם סיכויים טובים שניזקי המוצץ יסתדרו ואם לא אז יש יישור שיניים בעתיד

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים