שבירת שן קדמית - ילד בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

10/01/2011 | 17:52 | מאת: אמא

שלום, ילדי בן שנה וחצי וכחלק מההשתוללות שלו נחבל באחת משיניו הקדמיות וחתיכה קטנה נשברה ממנה. בנוסף, הילד לא מוכן לצחצח שיניים - לא לבד ובטח לא שהוריו יצחצחו לו. יש לו כמעט את כל שיני החלב למעט 2 טוחנות עליונות אני חושבת. השן השבורה לא מציקה לו והוא לא מתלונן על כאבים באכילה ושתיה. האם דחוף לקחת אותו לרופא שיניים? או שאפשר לחכות עם זה. כמו כן, האם בקופות החולים יודעים לטפל בתינוקות ברפואת שיניים? או שמא אני צריכה לקחת אותו לרופא שיניים פרטי. הוא בכל זאת לא ילד שמבין ממש ויש מגבלה בזמנים בקופות חולים.

בגיל שנה מומלץ לגשת לרופא שיניים לבדיקה ובמיוחד שעבר חבלה בשיניים יש לורך בבקידה וצילום רנטגן וכמובן מעקב חבלות בשיניים חלביות עלולות לגרום לנזקים בשיניים הקבועות שמתפתחות בלסת בבדיקה רופא השינים יסביר איך לצחצח לילד וכמובן זה לא משהו שהוא יכול להחליט עליו אני ממליצה לגשת לרופא שינים מומחה לילדים

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים