חורים בשיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

07/08/2004 | 15:56 | מאת: ענת

כשבתי הייתה בת שנתיים היא עברה טיפול שורש אחד + 3 סתימות רגילות. היום היא בת שלוש וחצי ושוב עברה 4 סתימות רגילות. מאז הטיפול האחרון אנו מקפידים לצחצח לה כל בוקר וערב. במהלך היום היא אוכלת מעט מתוקים וגם שותה כ-3 כוסות מיץ פטל לסירוגין. בערב לפני השינה אנו לא נותנים לה שתיה מתוקה. אני בת 32 ואין לי כלל חורים למרות שכילדה לא שמרתי במיוחד על השיניים וגם כיום אני מצחצחת רק בבוקר, ואילו לאביה היו המון בעיות. האם ירשה מאביה את סוג השיניים? האם שיניה נחשבות רגישות לחורים ותמיד יהיו לה למרות שהיא תצחצח בוקר וערב?

09/08/2004 | 11:48 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

לביתך יש נטיה לעששת יתכן תורשתית, אבל מומלץ לשתות רק מים בין הארוחות ואם הילדה רוצה היא יכולה לשתות מיץ בארוחות. כמו כן גם אוכל בין הארוחות כמו חטיפים לא רק ממתקים לא תורם לבעיה. הצחצוח צריך להיות עם משחה שמכילה פלואוריד מותאם לגיל הילדה כמו כן מומלץ לבצע טיפול בפלואוריד אצל רופא השיניים כל חצי שנה יתכן שבגלל העששת הראשונית האמייל חלש יותר ונוטה לקבל עששת מהר. במידה וכן תקפידו על צחצוח ( ע"י ההורים ) ותזזונה נכונה וביקורות אצל רופא שינים, הבעיה תעצר והסיכוי לשיניים קבועות בריאות יותר יהיה גבוה יותר.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים