סירוב לציחצוח שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

12/10/2008 | 09:15 | מאת: שני

שלום, הבת שלי בת 9 חוד'. לפני שבוע ראיתי שהשיניים החלו לצאת לה, אני מנסה לצחצח לה שיניים עם אצבעון שזה עדין ורך, אך היא מתנגדת, היא דוחפת את האצבע שלי חזק עם הלשון ובוכה. מטבעה היא לא אוהבת להכניס דברים לפה, אפילו לא את היידים שלה (הדבר היחידי שהיא מוכנה להכניס לפה, זה מוצצים ספציפיים). אני יודעת שמאוד חשוב לצחצח שיניים בשלב הזה, אבל אני לא מצליחה. יש פיתרון למבצים כאלו? תודה.

15/10/2008 | 06:44 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

שלום שני, ניתן להתחיל הצחצוח עם צמר גפן רטוב או פינת חיתול/מגבת רטובה. בדר"כ תחושת השפשוף הקל על השיניים (הבוקעות)מרגיע ומקל על רגישות הבקיעה. רצוי להוסיף משחת שיניים לתינוקות בכמות של גרגר אורז. בהצלחה ובברכה, ד"ר ג'יין רונן.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים