שיניים שלא נופלות וכתרים זמניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

16/01/2019 | 12:48 | מאת: אורנה

בני בן 14. מרבית השיניים לא נפלו לו. הן חזקות מאוד למרות שיש שורה מתחת. יש לו כתרים זמניים ממתכת. 2 שאלות: 1. האם הכתרים ממתכת לא נהיים מזיקים באיזה שהו שלב? מפרישים חומרים? אם השן לא נופלת צריך להחליף אותם? יש פתרון אחר במקום הכתרים הללו? כי גם ילדיי הנוספים כך. השיניים נופלות מאוד מאוחר אם בכלל. 2. אם השיניים לא מתחלפות זה כ"כ בעייתי? כי הציעו לנו טיפול של עקירה ומשיכת שיניים וזה לא אינושי בעיניי. המון סבל. מה הבעיה בזה בעצם? תודה מראש

אחור בהחלפת השיניים אצל ילד בריא אינו מדאיג , במיוחד כשהוא משפחתי. לכתרים אין כל השפעה על נשירת השיניים ובקיעתן, הן רק ציפוי חיצוני. ההחלטה להתערבות משיכה וכדומה צריכה להעשות על ידי מומחה באורתודונטיה ,בהתאם לשלבי התפתחות שונים של הילד

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים