שאלהלפני טיפול שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

27/02/2017 | 12:43 | מאת: לי

כמה שאלות 1מידזולם- מה זה ואיך משתמשים בו? איך קרה שמינון יתר ממנו גרם למוות של הנכד של ראש עיריית ירושלים? 2 איזה חומר יש בזריקת הרדמה מקומית? 3 איך בודקים אלרגייה לחומר בזריקת הרדמה מקומי אצל ילדים? 4 האם גז צחוק במינון לא נכון יכול לגרום למוות חס וחלילה?

01/03/2017 | 11:33 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

-מידזולם הוא תרופה מקבוצה שאליה שייכת התרופה המוכרת ואליום , אך משך השפעתו קצר בהרבה לעומת הואליום ולכן משמשת כהרגעה לילדים צעירים או עם חרדה. - צורת המתן דרך הפה או בצעירים מאוד אפשרי גם דרך העכוז. -איני יודעת את כל פרטי המקרה ,כך שייתכן ואני טועה ,אך לפי מידע שהגיע אליי לא היה מינון יתר ,אלא ירידה ברמת החימצון שלא זוהתה בזמן. -חומר האלחוש הנפוץ ביותר הוא לידוקאין 2%+ אדרנלין+ חומר משמר. אם קיימת רגישות היא בדרך כלל לחומר המשמר. -רופא מומחה באלרגיה בודק רגישות לכל חומר החשוד כמעורר רגישות באופן ספציפי למטופל. -במערכות גז הצחוק שבמרפאות השיניים יש מערכת בטיחות שאינה מאפשרת ריכוז גז צחוק גבוה מ70% וחמצן נמוך מ30% ( רכוז החמצן באוייר החופשי הוא 21%), כך שבשימוש במערכת תקינה ,לא ניתן במרפאת השיניים לתת 100% גז צחוק שעלול לגרום להרדמה כללית וירידה בחמצון בתנאים לא מבוקרים.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים