מגה גלופלקס ומקביליו

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/10/2002 | 09:14 | מאת: יגאל

לדר' אסא לב-אל שלום! אני סובל מבעיות בירכיים קשות. לפני כשנה הוצע לי לעבור ניתוח לניקוי דלקת חריפה בברך (נוזל, רגישות, הגבלת תנועה. ביקרתי בארה"ב אצל חבר אורטופד והוא הציע לי לקחת תוסף דיאטתי של חברת GNC הנקרא: Glucosamine(500mg)/chondrotin(400mg) ממרס 2002 לקחתי 1 כדור ביום, וכעבור 3 חודשים חל שינוי דרמתי בכאבי הבירכיים שלי - הן פשוט הפסיקו!!! שאלותיי: 1. האם התוסף שלקחתי מקביל למגה גלופלקס הנמכר בישראל? אם כן, 60 כדורים עם המשקלים שציינתי עולים כ-15$ - ההבדל ממש משמעותי!!! ואם לא במה הם שונים? 2. כיצד פועלים שני חומרים אלה על דלקות הברכיים? אודה לך אם תנתבני למאמרים מקצועיים בעיניין זה. בברכה, ובשורות טובות לכולנו! יגאל

בעקרון החמרים הם אמנם אותם חמרים. הסיבה שהם יקרים בארץ היא קרוב לודאי עניין של תחרות. דרך אגב המינון הנו שלשה כדורים ליום ( 1500 מ"ג של גלוקוזאמין ו1200 מ"ג של כונדרואיטין סולפט) דרך הפעולה של החומרים היא לא ברורה לחלוטין אך ידוע שגלוקוז אמין שהוא חומר גלם של הסחוס מאיץ יצירת חומר סחוס חדש. ( הסחוס בנוי משני חומרים סיב קולגן וחומר שנקרא פרוטאוגליקן . הפרוטאוגליקן הוא הנהנה מתוספת הגלוקוזאמין ) לכונדרואיין סולפט יש שתי השפעות האחת נוגדת דלקת והשניה מונעת הווצרות של קרישיפיברין זעירים בכלי הדם המיקרוסקופיים שמסביב לרקמת הסחוס. אשר למאמרים הרי לך אחד. http://www.aboutjoints.com/physicianinfo/topics/osteoarthritisknee/chondro.htm

07/10/2002 | 20:32 | מאת: יגאל

לדר' אסא לב-אל! תודה רבה על תשובתך המלומדת. בברכה, יגאל

08/10/2002 | 14:04 | מאת: george

שלום לך ד"ד אני סובל מאריטיטיס ביד ימין נפוח נסיתי כל התרופות גם ויקיוס האם יש תרופת לרפות את המחלה או ניתוח של מרפק של היד אני סובל הרבה כאבים לםעמים קשה לפתוח את כף היד ברוב ניפיחות נא לעזור לי או פיתרון תודה גורג

מנהל פורום אורתופדיה