תנועת ברך מוגבלת לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/09/2002 | 13:59 | מאת: אוהד

לדר' אסא שלום רב! לפני כחודש נפצעתי במהלך פעילות ספורטיבית בברך ימין והופנתי לניתוח. לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח ארטרוסקופיה שבמהלכו כרתו לי חלק בצורת "ידית הדלי" מהמניסקוס החיצוני וכמו כן אובחנה טראומה ב-ACL לדיברי הרופא לא אובחן קרע ברצועה אך ישנה פגיעה מסויימת. אני נמצא בטיפול פיזיוטרפי כ עשרה ימים וישנו שיפור במצב הברך אך עדיין אין באפשרותי לישר את הרגל ולנעול את הברך ונראה כאילו עדיין ישנו גורם המפריע לפעולה זו, כמו כן אינני מסוגל לכופפף את הרגל מעבר ל 90 מעלות. א.האם מגבלות אלו אמורות להישאר גם שלושה שבועות לאחר הניתוח? ב.האם רצויי לאמץ את הברך בהליכה ובתרגילים או לאפשר לה מנוחה? בתודה מראש אוהד

קצב ההחלמה מניתוח כמו שעברת ומן החבלה שקדמה לו אינו קבוע . מה שחשוב הוא האם יש התקדמות ושיפור או שאתה תקוע ללא התקדמות. כןחשוב לבצע תרגילי חיזוק שרירים ופעילותאארובית שלא גורמת לכאב.

מנהל פורום אורתופדיה