שברי מאמץ בירכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/09/2002 | 16:50 | מאת: טלי

אני חיילת קרבית, באמצע הטירונות (בת 4 חודשים שבה היו מאמצים פיזיים קשים כבכל טירונות קרבית) עקב כאבים במפרק הירך נשלחתי למיפוי עצמות שם התגלו: א. שברי מאמץ בשתי הירכיים בדרגה 3 ו 2 ב. שברי מאמץ בשתי כפות הרגליים בדרגה 1 ג. דלקת פרקים במפרק הירך היתה לי מנוחה יחסית לכחודשיים, כעת אני בקורס שבו הפעילות הגופנית היא ירודה מאוד אך לאחרונה חזרו הכאבים במידה שלא היתה קודם לכן, אין הקלה בכאבים ויש לי קושי אפילו בהליכה. מדוע גם כשאני במנוחה חוזרים הכאבים? מה אפשר לעשות כדי לשפר את מצב שברי המאמץ? האם אוכל להמשיך לתפקד כחיילת קרבית?

שברי מאמץ צריכים היו כבר להחלים ולכן התחדשות הכאב אומרת דרשני או במילם אחרות עליך לפנות ובהקדם לבדיקת אורתופד . אשר לעתידך ניתן יהיה לענות על השאלה רק לאחר בדיקה חוזרת של מפרק הירך ,ביוע בדיקות עזר כמו אולטרהסאונד וצילום ואולי גם בדיקות דם.

מנהל פורום אורתופדיה