EMG

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/09/2002 | 12:44 | מאת: מירו

שלום ד"ר לפני מספר שנים נפגעתי בתאונה בעמוד שדרה מאז אני סובל מפריצות דיסק מותניות וצוואריות לאחרונה נערכה לי בדיקת EMG מקיפה והמסקנות היו: 1}קיימת עדות לתסמונת התעלה הקוביטלית משמאל ללא מחסום הולכות. 2} נצפה חשד לנזק בשורשים L5 ו- S1 מימין. הייתי מאוד מעונין לדעת מה בדיוק אומרות תוצאות הבדיקה ובעיקר ההתיחסות לסעיף 1 המדבר על תסמונת התעלה הקובטלית . בתודה מראש מירו.

התעלה הקוביטלית הנה שקעדמו תעלה בקצה התחתון קדמי ופנימי של עצם הזרוע, דרכו עובר העצב האולנרי לכוון האמה וכף היד. ממצא בדיקת מהירות ההולכה מצביע על כך שיש לחץ על העצב האולנרי באזור המרפק.

מנהל פורום אורתופדיה