הרמת משקולות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/09/2002 | 22:35 | מאת: אסף

שלום רב, אני בן 17 ואני מעוניין לדעת האם הרמת משקולות ומכשירי כושר פוגעים בגדילה או בכל דרך שהיא בגוף? איזה משקל רצוי שאני ארים בגיל זה אם בכלל זה אפשרי? שאלה נוספת לי והיא האם ריצה פוגעת בגוף? בתודה , אסף

פעילות גופנית מכל סוג עשויה לפגוע במידה והיא נעשית יתר על המידה, ובמידה ששגרת האימון אינה נכונה. יש אמנם מספר פגיעות הקורות דווקא אצל ילדים ונער בשל פגיעה באזורי הצמיחה של העצמות. גיל 17 זה כבר גיל שהעצמות דומותלעצמות מבוגר אך כאןצריך לבדוק אותך מבחינת ההתבגרותשלך שכן יש שמאחרים את התבגרותם. בכל מקרה הרמת משקולות אינה גורמת לפגיעה לצמיחה לגובה אך נמוכי קומה מיטיבים להרים משקולות מן הטעם הפשוט שיש להם מרחק קטן יותר להרים ומומנטים קטנים יותר להתנגדות.

מנהל פורום אורתופדיה