כתפיים שמוטות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/09/2002 | 21:56 | מאת: מאיר

לכבוד ד"ר לב אל אסא לאחרונה התברר לי כי הכתפיים שלי שמוטות והגבשלי קצת עקום. שמעתי שאפשר לפתור את הבעיה ע"י ביצוע תרגילי כושר. האם זה נכון? אם כן אילו תרגילים מומלצים? האם יש אפשרות אחרת לפתור את הבעיה? מהם הגורמים לבעיה זו?

18/09/2002 | 15:26 | מאת: מאיר

הכוונה עקום קדימה לא לצד. יש לי מעין בליטה בחלק העליון של הגב. ועוד שאלה: האם לבעיה זו קוראים "קיפוזיס"?

במידה שגבך עקום ממש כלומר מבנהו הוא כזה שגם מתיחה לא מיישרת אותו אין טעם בתרגילי כשר . במדה שמדובר בסתם עמידה רשלנית תרגילים ומודעות יכולים לשפר את היציבה.

מנהל פורום אורתופדיה