דלקת פרקים וקרוהן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/09/2002 | 22:33 | מאת: ט

ד"ר לב אל אסא שלום רב לפני כשלושה ימים התעוררתי בבוקר עם בוהן בכף רגל ימין נפוחה,לאחר יום הבוהן הפכה נפוחה עוד יותר אדומה,חמה וכואבת,והנפיחות התפשטה לחצי כף הרגל,כולל מתיחה מסיבית של העור.לאחר שהייתי 3 פעמים במיון ובכל פעם אובחן הדבר כדבר שונה,בתחילה,סברו שסתם עיקמתי את הרגל,לאחר יום סברו שמדובר בשושנה,ולאחר שלושה ימים אמרו שכנראה מדובר בדלקת פרקים.כעת אני נוטלת אנטיביוטיקה בשם רוליד 150 מ"ג פעמיים ביום וואיוקס 50 מ"ג פעם ביום. הרופאה שבדקה אותי שאלה האם אני לוקה בקרוהן,מאחר ויש לי סיפור ידוע של דלקת קיבה ותרסריון חריפה,והיא אמרה שייתכן ויש קשר ומה שאני בעצם סובלת ממנו זה יותר מדלקת קיבה אלא מחלה הנקראית קרוהן.אני בת 26 ולכן לא ברור מהיכן אם בכלל מגיעה דלקת הפרקים הזו מבחינתי. שאלותיי: למי עליי לפנות להמשך בירור מהיכן ולמה הופיעה דלקת הפרקים? האם הטיפול הנ"ל אמור ללרפא את הדלקת לחלוטין,אני סובלת כבר 3 וחצי ימים וזה לא משתפר,ואילו רק היום הוסיפו לי את הואיוקס,האם זה לבדו אמור לטפל בכך? ושאלה אחרונה,האם יש משחה,או טיפול שמרני שאמור להקל על הכאבים והדלקת? מהם הסימנים של מחלקת הקרוהן,המלווה בדלקת פרקים ומה הקשר בין דלקת פרקים לבעיות בעיכול?! ואם הבעיה אינה מקורה בקרוהן,ממה מופיע הלפתע דלקת פרקים אצל בחורה צעירה? אני יודעת ששאלתי שאלות רבות,אבל עד לאחר הכיפור לא אוכל לשאול רופא מומחה,ואני מאוד מבולבלת וסובלת. תודה על ייעוץ,שנה טובה ובריאה וגמר חתימה טובה. ט

הייתי שמח מאד לא יכולתי לעזור לך ולו במעט אך בעייתך שייכת כנראה למדור ראומטולוגיה . המחשבה הראשונה שעלתה בדעתי היתה שיש לך שיגדון (GOUT )דא עקא שזו מחלה נדיקה מאד אצל נשים ועוד בגיל כזה צעיר וחוץ מזה אני בטוח שכבר חשבו על האפשרות . כיון שכך אני מתקשה מאד להציע עצה בלי לראות את הרגל ואולי צילום רנטגן .

מנהל פורום אורתופדיה