חבלה בכף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/02/2000 | 00:10 | מאת: איה

ד"ר למדן שלום ! נחבלתי באזור העצמות המטטרסליות 4-5 כתוצאה ממכה חזקה. צילום רנטגן שבוצע כשבוע לאחר החבלה היה תקין. למרות זאת קיימת במקום החבלה נפיחות מקומית קשה במישוש (שלא כמו נפיחות רגילה. ההרגשה היא כשל מישוש עצם ) וכן למרות שעברו כ- 3 שבועות מיום החבלה עדיןן יש לי קשיים בהליכה והמטומות באזור האצבעות והצד הלטרלי של העקב. אודה לך מאוד אם תייעץ לי מהי לדעתך הנפיחות הקשה וכיצד עלי לנהוג תודה ! איה

לאיה שלום. לעיתים, כשצילום הרנטגן מבוצע מיד לאחר הנפילה, לא נראה שבר בצילום. אולם, שבוע לאחר הפגיעה, אילו היה שבר הוא היה נראה בצילום. סיבות נוספות לכאב ממושך ולאיזור "נוקשה" יכולות להיות נקע של הרצועות המקשרות בין העצמות השונות, קרע של גיד (לא פירטת איזה חלק של העצמות המטטרסליות מעורב. לדוגמא, לבסיס המטטרסל החמישית מתחבר גיד ה - Peroneus Brevis ) או פשוט המטומה (שטף דם) שעם הזמן נעשית נוקשה עד שהיא נספגת לחלוטין. באיזור זה ייתכנו גם שיברי מאמץ אך אלו אינם תוצאה של מכה חד פעמית. שבר שכיח באיזור זה הינו " Jons Fracture " שהינו שבר בבסיס העצם המטטרסלית החמישית. פרט מעניין על שבר זה הינו שד"ר ג'ונס אשר תיאר אותו לראשונה סבל משבר זה שאירע בשעת ריקוד... אם אנו סומכים על האבחנה שלא נגרם שבר, הרי שבשלב זה הייתי מציע לקבע את הרגל על ידי גבס או עדיף נעל אורתופדית לשבועיים. אם הסימפטומים לא יישתפרו, יהיה צורך לשקול, על פי הבדיקה הפיזיקלית וצילום חוזר אם להמשיך עם מיפוי עצמות או MRI . בהצלחה. ד"ר רון למדן

19/02/2000 | 09:32 | מאת: שלמה קפלן

תקופה ארוכה מאד אני סובל מכאבים בעוקץ של עקב רגל ימין קיבלתי בין יתר הטיפולים גם זריקות אשר הואילו לתקופה קצרה ואח"כ שב הכאב האם יש פתרון לנושא שלמה קפלן

19/02/2000 | 09:34 | מאת: שלמה קפלן

תקופה ארוכה מאד אני סובל מכאבים בעוקץ של עקב רגל ימין קיבלתי בין יתר הטיפולים גם זריקות אשר הואילו לתקופה קצרה ואח"כ שב הכאב האם יש פתרון לנושא שלמה קפלן

מנהל פורום אורתופדיה