Torticollis

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/09/2002 | 07:20 | מאת: Lior

שלום רב! בננו עומר בן חודש, הוא נולד לנו כאן בביג'ין סין עם מוגבלות תנועה בצוואר שאופיינה כ - טורטיקוליס. מה מומלץ לעשות - תרגילים, תנוחת שינה ועוד בכדי להחזיר את התנועה לנורמלית ואת הצוואר המוטה על הצד למרכז. תודה ליאור ירון.

צריך לאבחן האם מדובר בטורטיקוליס על רקע שרירי או שזו בעיה מבנית בעצמות. במידה שמדובר בבעיה שרירית מטפלים על ידי ביצוע מתיחות של השריר בעדינות ובאופן ממושך עלידי הטיית הראש בדרך כלל מדובר על כך שהראש נוטה לצד הפגוע ופונה ( בתנועה סיבובית ) לצד ההפוך כלומר . המתיחה נעשית על ידי סיבוב הראש בכוון מנוגד והטייתו שוב בניגוד לכוון הרגיל בו הוא נמצא . כל זאת בעדינות ובאופן איטי וממושך.

מנהל פורום אורתופדיה